6В07501-Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) мамандығы бойынша дипломдық жұмыстардың тақырыптары
№ п/п |
Оқушының тегі, аты, әкесінің аты |
Дипломдық жұмыстың тақырыбы (жоба) |
ДЖ/ДЖ түрі |
Жобаның ғылыми жетекшісінің тегі, аты, әкесінің аты, лауазымы, ғылыми дәрежесі, атағы |
Дипломдық жұмыстың (жобаның) жетекшісінің қолы |
||
қазақ тілінде |
орыс тілінде |
ағылшын тілінде |
|||||
Білім беру бағдарламасы -6В07501-Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) Образовательная программа – 6В07501-Стандартизация, сертификация и метрология (по пищевой отрасли) Білім беру траекториясы – Сапаны басқару Образовательная траектория – Управление качеством оқу тілі – қазақ тілі |
|||||||
1 |
Тагаева Замира Маратовна |
Қызмет көрсету саласындағы өнімдер мен сапа жүйелерін сертификаттау |
Сертификация продукции и систем качества в сфере услуг |
Certification of products and quality systems in the service sector |
дипломдық жұмыс |
Уажанова Р.У., т.ғ.д., профессор м.а. |
|
2 |
Қуанышева Аружан Оразбекқызы |
"Алиби" ЖШС сапа менеджменті жүйесінің сыртқы және ішкі факторларын талдау |
Анализ внешних и внутренних факторов среды системы менеджмента качества на ТОО "Алиби" |
Analysis of external and internal factors of the quality management system environment at Alibi LLP |
дипломдық жұмыс |
Уажанова Р.У., т.ғ.д., профессор м.а. |
|
3 |
Карбоз Жансая Құрманбекқызы |
Сапа менеджменті жүйесін сертификаттау кезінде кәсіпорынның метрологиялық қамтамасыз етілуінің сәйкестігін бағалау әдісі |
Метод оценки соответствия метрологического обеспечения предприятия при сертификации его системы менеджмента качества |
Method of conformity assessment of metrological support of an enterprise during certification of its quality management system |
дипломдық жұмыс |
Ержігітов Е.С.,к.с-х.н.сеньор-лектор |
|
4 |
Жолдасқали Айдана Өтегенқызы |
Бұзылмайтын сынау және бақылау нәтижелерінің дәлдігі мен сенімділігін арттыру жүйесін құру |
Создание системы повышения точности и достоверности результатов неразрушающих испытаний и контроля |
Creation of a system to improve the accuracy and reliability of the results of non-destructive testing and control |
дипломдық жұмыс |
Ержігітов Е.С.,к.с-х.н.сениор-лектор |
|
5 |
Нурбекова Жансая Маратқызы |
Кондитерлік өндірісте тағам бояғыштарының сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы контроля качества и безопасности пищевых красителей на кондитерском производстве |
Improvement of the quality control system and safety of food dyes in confectionery production |
дипломдық жұмыс |
Жельдыбаева А. А., х.ғ.к.., ассоц.профессор |
|
6 |
Даутова Ажар Рустамқызы |
Өсімдік шикізатынан тағамдық талшықтарды пайдалана отырып, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігін талдау және зерттеу |
Анализ безопасности и исследование кондитерских изделий с использованием пищевых волокон из растительного сырья |
Safety analysis and research of confectionery products using dietary fiber from vegetable raw materials |
дипломдық жұмыс |
Жельдыбаева А. А., х.ғ.к.., ассоц.профессор |
|
7 |
Қасымжанова Зейнеп Ризабекқызы |
Кедендік одақ техникалық регламент талаптарына ұнды кондитерлік өнімдердің сәйкестігін растау |
Подтверждение соответствия мучных кондитерских изделий требованиям технического регламента Таможенного союза |
Confirmation of compliance of flour confectionery products with the requirements of the technical regulations of the Customs Union |
дипломдық жұмыс |
Жельдыбаева А. А., х.ғ.к.., ассоц.профессор |
|
8 |
Койлибаева Ақерке Сұлтанбекқызы |
Тағамдық талшық қосылған мармелад өнімін әзірлеу және қауіпсіздігін зерттеу |
Разработка и исследование безопасности мармелада с добавлением пищевых волокон |
Development and research of the safety of marmalade with the addition of dietary fiber |
дипломдық жұмыс |
Жельдыбаева А. А., х.ғ.к.., ассоц.профессор |
|
9 |
Абжамиева Жәзира Туреханқызы |
ХАССП жүйесіндегі стерильденген ет консервілерін өндірудің микробиологиялық сипаттамалары және қауіпсіздігін бағалау
|
Микробиологические характеристики и оценка безопасности производства мясных стерилизованных консервов в системе ХАССП |
Microbiological characteristics and safety assessment of the production of sterilized canned meat in the HACCP system |
дипломдық жұмыс |
Изтелиева Р.А., phD, ассоц.проф. |
|
10 |
Ілесбек Аяжан Нұрғазықызы |
Құс етінің тауарлық бағалау және уытты элементтерді азайту әдістері |
Способы снижения токсичных элементов и товароведная оценка мяса птицы |
Methods of reducing toxic elements and commodity evaluation of poultry meat |
дипломдық жұмыс |
Изтелиева Р.А., phD, ассоц.проф. |
|
11 |
Ерболатова Фариза Жұмағалиқызы |
Ет өнімдерін өндірудегі қауіпті факторларды анықтау, бағалау және басқарудың ғылыми-әдістемелік принциптерін әзірлеу |
Разработка научно-методических принципов выявления, оценки и управления опасными факторами при производстве мясной продукции |
Development of scientific and methodological principles for the identification, assessment and management of hazardous factors in the production of meat products
|
дипломдық жұмыс |
Изтелиева Р.А., phD, ассоц.проф. |
|
12 |
Ноғайбаева Әнел Русланқызы, ТиПО |
Сүт және сүт өнімдерін орау материалдарын стандарттау жүйесін зерттеу |
Исследование системы стандартизации упаковочных материалов для молока и молочной продукции |
Research of the standardization system of packaging materials for milk and dairy products |
дипломдық жұмыс |
Тұңғышбаева У.О., PhD, ассоц.профессор |
|
13 |
Аманжол Куланда |
ХАССП қағидаттары негізінде астық өңдеу өнеркәсібінің сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества зерноперерабатывающей промышленности на основе принципов ХАССП |
Development of elements of the quality system of the grain processing industry based on the principles of HACCP |
дипломдық жұмыс |
Тұңғышбаева У.О., PhD, ассоц.профессор |
|
14 |
Амиргалинова Айгерим Муратовна |
Қоғамдық тамақтандыруда НАССР жүйесін енгізуді зерттеу және тиімділігін бағалау әдістемесін әзірлеу |
Разработка методики оценки эффективности и исследование внедрения системы НАССР в общественном питании |
Development of a methodology for evaluating the effectiveness and research of the implementation of the HACCP system in public catering
|
дипломдық жұмыс |
Тұңғышбаева У.О., PhD, ассоц.профессор |
|
15 |
Адаева Дайана Болатовна, ТиПО |
Ет өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеудің статистикалық әдістерін қолдану |
Использование статистических методов исследования качества и безопасности мясных продуктов |
The use of statistical methods to study the quality and safety of meat products |
дипломдық жұмыс |
Тәттібаева Д.Б., сеньор-лектор, PhD |
|
16 |
Рысбаева Әсемай Сағынбекқызы, ТиПО |
Нан-тоқаш өнімдері үшін сапаны бақылаудың жаңа құралдарын қолдану |
Применение новых инструментов контроля качества для хлебо булочных изделий |
Application of new quality control tools for bakery products |
дипломдық жұмыс |
Тәттібаева Д.Б., сеньор-лектор, PhD |
|
17 |
Қыдырқожа Гулзира Қыдырқожақызы, ТиПО |
Балық өнімдерінің сапа менеджменті жүйесіндегі басқару шешімдерін квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка управленческих решений в системе менеджмента качества рыбных изделий |
Qualimetric assessment of management decisions in the quality management system of fish products |
дипломдық жұмыс |
Тәттібаева Д.Б., сеньор-лектор, PhD |
|
18 |
Тойшыбекова Айгерим Муратовна |
Құс еті өндірісінің сапасын басқаруда статистикалық әдістер жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы статистических методов в управлении качеством производства мяса птицы |
Improvement of the system of statistical methods in quality management of poultry meat production |
дипломдық жұмыс |
Тәттібаева Д.Б., сеньор-лектор, PhD |
|
19 |
Косаева Ақмарал Адылханқызы |
Соя қосылған ет өнімдерінің сапа қауіпсіздігін стандарттау және зерттеу |
Стандартизация и исследование безопасности качества мясных продуктов с добавлением сои
|
Standardization and quality safety research of meat products with soy addition |
дипломдық жұмыс |
Аманова Ш.С., PhD, сеньор-лектор |
|
20 |
Байзуллина Әсем Қадырғалиқызы |
Ет жартылай фабрикаты өндірісінің сапасын жақсарту жөніндегі іс-шараларды дайындау |
Подготовка мероприятий по улучшению качества производства мясного полуфабриката |
Preparation of measures to improve the quality of meat semi-finished product production |
дипломдық жұмыс |
Аманова Ш.С., PhD, сеньор-лектор |
|
21 |
Амангельдиева Айнур Закариевна, ТиПО |
Ет жартылай фабрикаттарын өндірудің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды жетілдіру |
Совершенствование управления качеством и безопасностью производства мясных полуфабрикатов |
Improvement of quality management and safety of meat semi-finished products production |
дипломдық жұмыс |
Аманова Ш.С., PhD, сеньор-лектор |
|
22 |
Бердәулетқызы Жұлдыз |
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйесін ұйымдастыру |
Организация системы менеджмента качества и безопасности на предприятиях общественного питания |
Organization of a quality and safety management system at public catering enterprises |
дипломдық жұмыс |
Аманова Ш.С., PhD, сеньор-лектор |
|
23 |
Қасымова Гүлсезім Маратқызы |
Нан-тоқаш кәсіпорындарында сапаның нысаналы функциясын дамыту және сапа менеджменті жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Развитие целевой функции качества и разработка элементов системы менеджмента качества на хлебобулочном предприятий |
Development of the quality objective function and development of elements of the quality management system at the bakery enterprises |
дипломдық жұмыс |
Изтлеуов М.К., лектор |
|
24 |
Ахмедова Аяулым Әбілханқызы |
Ет өңдеу өндірісінде бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз ету және сапаны басқару |
Обеспечения конкурентноспособности и управление качеством на мясоперерабатывающем производстве |
Ensuring competitiveness and quality management in meat processing production |
дипломдық жұмыс |
Изтлеуов М.К., лектор |
|
25 |
Нарымбаева Аружан Мураткызы |
HACCP сапа жүйесін енгізу және сәйкестікті растау арқылы әртүрлі өндірушілердің сыра сапасын жақсарту |
Улучшение качества пива различных производителей путем внедрения системы качества HACCP и подтверждение соответствия |
Improving the quality of beer from various producers by implementing the HACCP quality system and confirming compliance |
дипломдық жұмыс |
Изтлеуов М.К., лектор |
|
Кәсіпорындардың тапсырысы бойынша дипломдық жобалар |
|||||||
26 |
Капи Саягүл Адилбекқызы |
Сәйкестікті растаудың экономикалық негізделген әдістерін таңдау негізінде Қазақстан импорттайтын өнімнің қауіпсіздігін бақылау (АСЕАН елдерінен импортталатын өнім мысалында) |
Контроль безопасности импортируемой Казахстаном продукции на основе выбора экономически обоснованных методов подтверждения соответствия (На примере продукции, импортируемой из стран АСЕАН) |
Safety control of products imported by Kazakhstan based on the choice of economically justified methods of conformity assessment (On the example of products imported from ASEAN countries) |
дипломдық жоба |
Уажанова Р.У., т.ғ.д., профессор м.а. |
|
27 |
Тыныстанова Нагима Ерланқызы |
Тұтынушы үшін ет өнімдеріне сәйкестендіру белгілерін әзірлеу |
Разработка идентификационных признаков для потребителя на мясную продукцию |
Development of identification signs for the consumer for meat products |
дипломдық жоба |
Уажанова Р.У., т.ғ.д., профессор м.а. |
|
28 |
Баянбай Ақжайнақ Айболқызы |
Салқындатылған жартылай фабрикаттарды өндіруде технологиялық жүйені басқарудың референтік моделін құру және шешімдерді қабылдау |
Создание референтной модели управления технологической системой и принятия решения при производстве охлажденных полуфабрикатов |
Creation of a reference model of technological system management and decision-making in the production of refrigerated semi-finished products |
дипломдық жоба |
Изтелиева Р.А., phD, ассоц.проф. |
|
Start Up жобалар |
|||||||
29 |
Уралтай Айида Ерболқызы |
"Виртус Групп" ЖК тағам кәсіпорнының қызметкерлері арасында қауіпсіздік пен сапаны басқарудың интеграцияланған жүйесі бойынша ішкі оқытудың тиімділігін бағалау бойынша әдістеме әзірлеу |
Разработка методики по оценке эффективности внутреннего обучения по интегрированной системе управления безопасностью и качеством среди работников пищевого предприятия ИП "Виртус Групп"
|
Development of a methodology for evaluating the effectiveness of internal training on the integrated safety and quality management system among employees of the food enterprise IP Virtus Group |
дипломдық жоба |
Тұңғышбаева У.О., PhD, ассоц.профессор |
|
30 |
Мурдунова Жанерке Қанатқызы |
Функционалды тамақтану үшін коллаген бар сусын жасау және қауіпсіздікті талдау |
Разработка коллагенсодержащего напитка для функционального питания и анализ безопасности |
Development of a collagen-containing beverage for functional nutrition and safety analysis |
дипломдық жоба |
Қажымұрат А.Т., сениор-лектор, PhD |
|
Білім беру бағдарламасы -6В07501-Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) Образовательная программа – 6В07501-Стандартизация, сертификация и метрология (по пищевой отрасли) Білім беру траекториясы – Сапаны басқару Образовательная траектория – Управление качеством Оқу тілі – орыс тілі
|
|||||||
31 |
Жасбасов Ерасыл Мырзабекұлы |
Кондитерлік өнімдерді өндіру кезінде сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества при производстве кондитерских изделий |
Development of elements of the quality system in the production of confectionery |
дипломдық жоба |
Азимова С.Т., ассоц.проф, PhD |
|
32 |
Айдинова Лиана Руслановна |
Бенчмаркингті ұн кондитерлік өнімдерін өндіруде өндіріс қызметін жетілдіру құралы ретінде пайдалану |
Использование бенчмаркинга как инструмента совершенствования деятельности производства при производстве мучных кондитерских изделий
|
The use of benchmarking as a tool for improving production activities in the production of flour confectionery products
|
дипломдық жоба |
Азимова С.Т., ассоц.проф, PhD |
|
Кәсіпорындардың тапсырысы бойынша дипломдық жобалар |
|||||||
33 |
Болатова Алина Болатқызы |
Өсімдік пектинімен байытылған сүтті квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка молока обогащённого растительным пектином |
Qualimetric evaluation of milk enriched with vegetable pectin |
дипломдық жоба |
Азимова С.Т., ассоц.проф, PhD |
|
Start Up жобалар |
|||||||
34 |
Жанпеисова Анар Беимбетовна |
Өсімдік пектинін алу технологиясын әзірлеу және детоксикация қасиеттерін талдау |
Разработка технологии получения растительного пектина и анализ детоксикационных свойств |
Development of technology for obtaining vegetable pectin and analysis of detoxification properties |
дипломдық жоба |
Азимова С.Т., ассоц.проф, PhD
|
|